Blog "Ik ben te dik"

De kracht van openheid in teams

Mijn dochter is 9 jaar en vindt zichzelf te dik. Ik heb vaak gezegd hoe mooi ik haar vind. Een week geleden kwam ze mijn kamer binnen en zei weer dat ze zichzelf te dik vond.

Ik begon te vertellen over mijn eigen onzekerheden over mijn lijf, zoals mijn neus. Ik zag vervolgens een grote opluchting op haar gezicht. “Heb jij dat ook?” Ze kreeg voor het eerst het beeld dat zij niet de enige was die soms twijfelde over haar uiterlijk. Ze liep blij de deur uit, niks meer aan de hand!

Vanochtend checkte ik met haar of ik dit online kon zetten. Ze antwoordde: "Ik vind het goed dat andere mensen weten dat ze niet alleen zijn." Wat is ze moedig...

Wil je meer weten over de kracht van openheid in teams, een van de belangrijkste kritische succesfactoren? 

Rijkdom aan inzichten

Door het delen van onszelf ontstaat er een ongelooflijke rijkdom aan inzichten. Mijn inzichten zijn ontstaan gedurende mijn reis, door pieken en dalen. Door te ervaren, te leren om weer verder te gaan. En onderweg  te genieten van alles wat we me verder brengt. Ik ken de eenzame plekken van de woestijn, het niet weten, de kolkende rivieren en watervallen, de hectiek en de emoties, maar ook de glooiende zonnige heuvels, rust en vertrouwen. En ik blijf op weg. ..

Succes ervaringen van teams

Als toegewijde avonturier met lef begeleid ik teams op hun reis naar hun einddoel. Met het doorkruisen van uitdagende gebieden, die nodig zijn om inspirerende ambities te bereiken. Een van de meest gewaardeerde onderdelen van mijn workshops is het “Reis verhalen diner”. Tijdens het diner delen teamleden hun eigen levensreizen met de cruciale kruispunten, die ze gevormd hebben tot de persoon die ze nu zijn. 

“Het ijs werd gebroken en we kregen meer sympathie voor elkaar. We zijn een sterker team geworden. Door mijn collega's te zien als "well rounded people we connect better at a human level. This is unique in a corporate environment."

"Weet je, door onder andere de openheid en vertrouwen in ons team, durf ik bijna te zeggen dat we onze sucessen, zoals double digit groei, en hogere engagement scores, gehaald hebben."

”Sinds het reisverhalen diner communiceren we veel meer, zijn we open naar elkaar en nemen we nu gezamenlijk beslissingen. En dat voor techneuten...”

"Na het diner waren we in staat grote issues met elkaar op te lossen en helderheid te krijgen over onze gezamenlijke richting en focus."

We eindigden ons gesprekje met het opsommen van mooie onderdelen van haar lichaam: score 14 - 1! 

Wil je het potentieel van jouw team beter benutten? Wil je persoonlijk verder groeien in jouw reis? Neem contact met mij op!

Hartelijke groet, Marijn

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
 • logo-ABN-amro
 • logo-albert-schweitzer
 • logo-Bavaria
 • logo Essent
 • logo-boska
 • logo-Conway-Partners
 • logo-DE
 • logo-iglo
 • logo FrieslandCampina
 • logo-KPN
 • logo-Momentive
 • logo-OHRA
 • logo Chemours
 • logo-P-G
 • logo-philips
 • logo-polyplastic
 • logo-respect-zorggroep
 • logo-sanofi-aventis
 • logo-unilever
 • logo-Valeo
 • logo-NOOSA
 • logo-ICL
 • logo young capital
 • logo Nine