Blog Ook jouw intuïtie zit natuurlijk niet in e-mails

Alweer een tijdje geleden deed ik zoals gewoonlijk ‘s ochtends mijn computer open. Argeloos opende ik Outlook…

Paniek!! Al mijn e-mails waren weg…!

Wat een drama. Alles staat erin, het is een soort extern geheugen…

Een aantal dagen was ik ongelofelijk van slag, om er uiteindelijk inzichten door te verkrijgen en lessen uit te trekken.

Vijf mensen raadpleegde ik over het voorval met mijn e-mail. En alle vijf snapten ze niet goed wat er gebeurd kon zijn; van mijn zwager tot twee ‘computermannen’. Toch bleek uiteindelijk computerman twee de redder in nood. Hij vond na verschillende pogingen een deel van mijn e-mails terug. 

Een rare tijd, want elke keer had ik weer hoop en elke keer werd ik weer teleurgesteld. Ik ging weer roken, at heel weinig, voelde me gestresst en was chagrijnig. 

Ik was m’n houvast kwijt: al mijn mail!

Ik werd er onzeker en wiebelig van. Ik probeerde te mediteren en haalde alle middelen uit de kast om weer rustig te worden. Middelen die ik normaal als coach inzet bij het begeleiden van iemand in spanning of met verlangen. 

Kansloos, het werkte gewoon niet. 

Toen raadpleegde ik mijn leraar, Bas Klinkhamer van het Itip, een opleiding die voor mij belangrijk is geweest. Bas gaat al een tijdje met mij mee op zielenreis. Ik als eeuwige ontdekkingsreiziger, op zoek naar inzichten. Hij als mijn gids die af en toe verschijnt op een kruispunt in mijn leven, wanneer ik een belangrijke keuze te maken heb. Nu was dit niet zo’n kruispunt, maar ik voelde wel dat er een cruciale les zat in deze situatie. 

Bas mailde (ja dat ging weer! ☺) alleen maar: “Marijn, jouw intuïtie zit niet in mails.”

Er viel een last van m’n schouders. Hij had gelijk. Ik moest meer vertrouwen op mézelf. Op het hier en nu. Op wat zich aandient, openbaart, verschijnt. Ik moest ruimte geven aan mijn intuïtie. Dat kan je als je niet continu wordt afgeleid door app’jes, sms’jes, mails en de hele rataplan. Dan ben je weer alert op wat je voelt en wat er om je heen gebeurt. 

Nu zal je in het dagelijks leven toch een goede balans moeten vinden tussen prikkels verwerken en rustig aandacht hebben voor het hier en nu.

Dán kan je goed bij je intuïtie. 

Hartlijke groet, Marijn 

 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
 • logo-ABN-amro
 • logo-albert-schweitzer
 • logo-Bavaria
 • logo Essent
 • logo-boska
 • logo-Conway-Partners
 • logo-DE
 • logo-iglo
 • logo FrieslandCampina
 • logo-KPN
 • logo-Momentive
 • logo-OHRA
 • logo Chemours
 • logo-P-G
 • logo-philips
 • logo-polyplastic
 • logo-respect-zorggroep
 • logo-sanofi-aventis
 • logo-unilever
 • logo-Valeo
 • logo-NOOSA
 • logo-ICL
 • logo young capital
 • logo Nine