Tot hoe ver ga je als leider?

Ik wil graag een inspirerend gesprek met jullie delen. Een gesprek wat ik had met een directeur van een grote multinational. Ik heb een jaar met hem en zijn MT gewerkt. Ter voorbereiding had ik hem van te voren het filmpje gestuurd over de Kracht van Kwetsbaarheid (Brene Brown). Ik ervaar hem steeds meer als een leider die nieuwsgierig is, naar zichzelf kijkt en vooral graag wil leren op het gebied van openheid. 

In mijn 10 jaar ervaring van werken met teams en leiders kom ik (te) veel facade en angst tegen. De angst om jezelf te laten zien "want anders gaat je kop eraf" waren de woorden van een van mijn coachees. En als we dan een beetje open willen gaan worden er allerlei voorwaarden gesteld. Deze directeur is iemand die op dit gebied steeds meer uit zijn comfortzone aan het treden is. Hij deelt met zijn mensen dat hij niet goed is in het staan voor grote groepen. Daarnaast vraagt hij hulp om strategieën op papier te zetten. "Ik ben goed in het bedenken van nieuwe strategieën, maar kan het niet goed op papier zetten". Ondertussen weet hij waar hij goed in is en waar niet en durft dat ook te delen. Ik vroeg hem wat hij daarvoor nodig heeft. "Wat mij helpt, is dat ik mij bewust ben geworden van wanneer ik de relatie in stap en wanneer ik eruit blijf. Door mij zelf meer te delen kies ik ervoor om een relatie, verbinding met iemand anders aan te gaan. Mensen komen nu veel meer naar mij toe, vragen om hulp of delen hun meningen. En dat is zoveel leuker! " Prachtig toch?

Hoe inspirerend is het als een leider zich laat zien? Wat een vrijheid en zelfvertrouwen dit zijn mensen kan opleveren. Zij hoeven niet te streven naar het ideaal beeld van de leider. Zij mogen ook laten zien dat ze in een aantal zaken goed zijn, maar in andere ook niet. Hoeveel eigenheid en lef zal dit generen in een organisatie?

Mijn missie is mensen te stimuleren, om vanuit moed en transparantie, hun eigenheid te ontdekken en te laten zien. Met af en toe vallen en weer op staan. Zo zijn we lerende, inspirerende spiegels voor elkaar. Voor een vervuld, eigen en gelukkig leven!

Tot hoe ver ga jij als leider? Wil je hierover van gedachten wisselen, dan nodig ik je van harte uit voor een kop koffie!

met hartelijke groet, Marijn

PS ben je nieuwsgierig geworden naar de Ted Talk?  ga naar Brene Brown

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

 • logo-unikaas
 • logo-Babbels
 • logo-hagaziekenhuis
 • logo-iglo
 • logo-albert-schweitzer
 • logo-fortis
 • logo-epz
 • logo-Chemours
 • logo-philips
 • logo-P-G
 • logo-ABN-amro
 • logo-Valeo
 • logo-polyplastic
 • logo-FrieslandCampina
 • logo-Conway-Partners
 • logo-Bavaria
 • logo-respect-zorggroep
 • logo-OHRA
 • logo-Momentive
 • logo-young-capital
 • logo-NOOSA
 • logo-unilever
 • logo-boska
 • essent logo
 • logo-WNF
 • logo-DE
 • logo-sanofi-aventis
 • logo-belastingdienst
 • logo-Nine
 • logo-atradius
 • logo-ICL
 • logo-TNT
 • logo-Essent
 • logo-KPN