Blog: Wanneer stap jij in de arena?

Ik wil een ander gesprek met jullie delen. Ik begeleid een directeur die momenteel veel uitdagingen heeft in zijn organisatie. Afdelingen die protesteren over de manager, afdelingen die onvoldoende samenwerken, resultaten die onder de maat zijn terwijl de economische dreiging toeneemt.

Ik vroeg hem: wanneer stap jij in de arena? it's about time...

Hij is een vriendelijke leidinggevende met veel kennis en ervaring. Kwaliteiten die hem ver hebben gebracht en veel hebben betekend voor de organisatie. Alleen nu is het crisis...en "wordt hij geroepen". Hij wordt geroepen om toe te treden tot de arena. Niet meer op de tribune te zitten, om vanuit verschillende plekken de situaties te gaan bekijken...

Ik herken het voor mezelf ook. Toch na zoveel jaar ervaring met teams en individuen vond ik het vorige week  spannend om in de arena te stappen... Ik moest naar het buitenland voor een team sessie bij een grote organisatie (en jarenlange klant van mij). Ik was ongelooflijk ingewikkeld aan het doen de dagen daarvoor. Ik voelde weerstand en ging heel hard mijn best doen om te snappen waar het vandaan kwam, maar niets hielp. Totdat ik in de arena stapte, in gesprek ging met de team leden en de sessie ben gestart. Ik vond ook dat zij verdienen dat ze het beste van mij krijgen. Scherp, respectvol en uitdagend heb ik de sessie begeleid, met een tevreden team met nieuwe inzichten in wat hun te doen staat om in de arena te stappen. Eindelijk!!! ik was in de arena, het spel begon, ik stond midden op het veld, soms spannend, maar kom maar op!!

Dus als je weerstand voelt, stap moedig in de arena, zonder te weten hoe de wedstrijd eindigt...

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
 • logo-ABN-amro
 • logo-albert-schweitzer
 • logo-Bavaria
 • logo Essent
 • logo-boska
 • logo-Conway-Partners
 • logo-DE
 • logo-iglo
 • logo FrieslandCampina
 • logo-KPN
 • logo-Momentive
 • logo-OHRA
 • logo Chemours
 • logo-P-G
 • logo-philips
 • logo-polyplastic
 • logo-respect-zorggroep
 • logo-sanofi-aventis
 • logo-unilever
 • logo-Valeo
 • logo-NOOSA
 • logo-ICL
 • logo young capital
 • logo Nine